Cu bucurie, va invitam in data de 28 septembrie 2013, sa participati la primul Picnic romanesc organizat de parohia noastra! Evenimentul va avea loc la Simeon Park Magna (13190 Woodbine Avenue, Stouffville – Gormley, ON, L0H 1G0) de la orele 11:00 si pana la orele 18:00.

Este un bun prilej sa ne cunoastem mai bine, sa intarim legaturile noastre cu comunitatea de aici si, bine-nteles, sa ne simtim bine impreuna petrecand romaneste!

Va asteptam cu drag!

Se vor face donatii pentru sustinerea bisericii.
Pentru parcare, Administratia Parcului percepe o taxa de $ 5.
Preot FLORIAN ENE

divider

Sfintele Paşti 2013

HRISTOS A INVIAT!
INVITATIE Scrisoare Invitatie
Adunarea Generala a Bisericii “Sfantul Apostol si Evanghelist Luca” din Markham
Pentru a asigura continuitatea acestei comunitati si pentru a avea un loc al nostru in care sa ne ocupam de sanatatea morala si stabilitatea emotionala a noastra si a copiilor nostri in acest colt de lume in care am ales sa ne ducem viata, trebuie sa dam valoare vietii ingrijindu-ne si de partea spirituala, de identitatea neamului din care ne tragem. In ideea aceasta, va rog sa participati la Adunarea Generala a parohiei si sa pasim impreuna pe calea mantuirii, asigurandu-ne prin Biserica echilibrul dintre trup si suflet de care avem atata nevoie fiecare dintre noi.

 

DATA: 16 iunie 2013, orele 10:00 a.m.,
LOCATIE: 8931 Woodbine Avenue, Markham, ON, L3R 0J9

VOLUNTARII sint bineveti pentru organizarea si realizarea protocolului acestui eveniment foarte important pentru parohia noastra, cind il vom avea in mijlocul nostru pe Parintele Protopop Cudritescu Ionel.
Sugestiile Dvs sint binevenite.
Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti si sa rasplateasca fiecaruia dupa mare mila Sa. Amin!
Preot FLORIAN ENE

================================================================

HRISTOS A INVIAT!

Dragi romani,

Pentru continuarea activitatii misionare incepute in Markham, am placerea sa va anunt Convocarea Adunarii Generale a Bisericii “Sfantul Apostol si Evanghelist Luca”, in ziua de Duminica, 16 iunie 2013, orele 10.00 a.m., dupa oficierea Sfintei Liturghii (orele 08.00 – 10.00 a.m.). Sedinta va fi prezidata de Parintele Protopop CUDRITESCU IONEL.
Adunarea aceasta are ca scop principal alegerea Consiliului parohial care, impreuna cu preotul, administreaza activitatea financiara a parohiei. Dupa cum stiti, biserica functioneaza dupa statutul organizatiilor non-profit si charity, avand nevoie de o structura organizatorica recunoscuta de statul canadian. Evident, prin acest demers urmarim obtinerea unor drepturi ce revin comunitatii, dar si asumarea unor obligatii fata de biserica si de societatea in care traim.

Iata-ne ajunsi la acest moment extrem de important pentru tanara noastra Biserica Romaneasca din Markham, acela al convocarii Adunarii Generale la care suntem chemati cu totii sa participam, in vederea indeplinirii formelor legale absolut necesare pentru organizarea si functionarea parohiei.
Sper ca entuziasmul dvs de care ati dat dovada pana acum si dorinta de a avea in continuare un locas de rugaciune al nostru in orasul Markham sa se faca vazute si cunoscute tuturor prin prezenta la sedinta anuntata.
Am marea rugaminte sa va anuntati participarea prin e-mail sau telefonic pana cel tarziu in data de 9 iunie a.c.

Cu multumiri si doriri de mantuire,
Preot FLORIAN ENE

================================================================

A inceput Saptamina Mare, asa numita Saptamina Patimilor, cind incep si Deniile – sunt slujbele care se savarsesc seara la ora 18.00
Invit credinciosii la Denii:
Joi, 2 mai 2013: 05:30 p.m. – 07:30 p.m.,Denia Celor 12 Evanghelii
Vineri, 3 mai 2013: 06:00 p.m. – 09:00 p.m., Prohodul Domnului
Astazi, Lunea Mare, Sfintii Noua Mucenici din Cizic
Va doresc saptamina buna, in care sa ne pregatim pentru Invierea Domnului

Preot Florian Ene